Ordföranden har ordet september 2021
4 september, 2021 av admin i Aktuellt, Okategoriserade

Nu äntligen börjar det hända saker. Pandemin är förvisso inte över, men läget är annorlunda nu när flertalet av oss är dubbelvaccinerade och kan möta varandra på ett helt annat sätt än tidigare. Vi måste förstås fortsättningsvis följa Folkhälsomyndighetens råd och restriktioner. Det är inte tu tal om annat. Men styrelsen för Föreningen anser nu att det är läge att arrangera olika evenemang för våra medlemmar och andra intresserade av våra små påhitt.

Först ut den 11e september är en vandring runt i valda delar av Umedalens skulpturpark ledd av konsthistorikern Esa K Marttilla (som för övrigt höll ett föredrag om Tornedalens konsthistoria våren 2019 för våra medlemmar). Guidningen beräknas ta runt en timma. 

I stort sett bara en vecka efter detta så kommer föreningen att ordna en familjeaktivitet vid Västerbottens museum den 19e september med tillhörande grillning. Till detta hälsar vi speciellt småbarnsfamiljer välkomna och det kan tänkas att vi ordnar någon form av enklare språkbad om intresse finns för det.

Därefter följer en svampguidning av vår styrelsesuppleant Jouko Kangas den 26e september vid ett än så länge hemligt ställe. Jag misstänker att det rör sig om att hitta den ack så väl dolda men läckra trattkantarellen (som inte viker ned sig bara för att det kommer lite frost). Om bara vädret står oss bi så ser då jag fram emot vad detta kan leda till.

I dagsläget är det lite oklart om vi hinner ordna föredragshållande under september, vilket vi tidigare gjort vid ABF-huset i centrala Umeå under tisdagkvällar. Men först ut skall vara Lars-Gunnar Winsa som kommer att berätta utifrån sin bok ’från 3e till 4e led’. En bok som behandlar en familjehistorik utifrån ett existentiellt men också kommunalpolitiskt perspektiv starkt relaterad till olika ideologiska värderingar. Föreningen återkommer när detta evenemang skall hållas.

Efter det väntar oktober månad med ytterligare evenemang som förhoppningsvis kan hållas även det fysiskt i väl tilltagna lokaler.

Ordförande

Tage Alalehto